Izvor: RTS, 24.Jan.2024, 12:22

Драматичне слике пожара у Кинеском тржном центру на Новом Београду

Више од 70 ватрогасаца и добровољци од јутрос гасе пожар који је избио у Блоку 70 на Новом Београду, у Кинеском тржном центру. На терену је 25 возила, аутоцистерне Градске чистоће, као и три хеликоптера који испуштају воду. Након четири сата борбе с ватром пожар је локализован, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а у току је догашивањем.
Неколико минута по избијању пожара прве ватрогасне екипе су стигле на лице места, али се пожар већ разбуктао, а густ дим је сатима куљао овим делом града, као што се може видети на снимцима и фотографијама.

 
На наредним снимцима можете видети како је протекло прво коришћење хеликоптера "камов 32" за гашење пожара у градској средини. Пожар су гасила укупно три хеликоптера која су испустила укупно 71 тону воде.

У пожару 2021. године изгорео је највећи део тржног центра у Блоку 70, а испред самог центра постављени су привремени контејнери. Предвиђено је да 80 одсто закупаца своје радње пресели преко пута Блока 72, где се гради нови кинески тржни центар и уговори за закуп су већ потписани.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.