Izvor: RTS, 24.Jan.2024, 12:18

Вучић: Обнова Ложионице заједно са водоторњем готова до краја године

Председник Александар Вучић изјавио је током обиласка радова на обнови креативно - иновативног мултифункционалног центра Ложионица да ће све бити готово, заједно са водоторњем, до краја године и истакао да ће то бити једно од најбољих места у граду. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Све завршавамо до краја године, укључујући и водоторањ", рекао је Вучић обилазећи радове на комплексу Ложионице која се налази код некадашње окретнице парне локомотиве испод Мостарске петље у Београду.
Вучић је показао новинарима како је тај простор изгледао пре него што су почели радови - све је било запуштено и зарасло.
"Ово ће да буде једно од најбољих места у граду, најтраженијих у сваком смислу", нагласио је Вучић.
Премијерка Ана Брнабић је истакла да ће то бити уникатан центар у Европи, пошто такав, како ће бити изграђен, постоји само у САД и у Шангају.
Зграда Ложионице изграђена је пре 95 година, а комплекс има пет целина: објекат Ложионице, анекс, Водоторањ са пасарелом, подземну гаражу и спољашњи простор.
Водоторањ је већ једном рушен током Другог светског рата, а постоје тврдње да га је пројектовао српски научник Милутин Миланковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.