Izvor: RTS, 22.Jan.2024, 15:50

Најмање осморо погинулих, десетине људи затрпане у клизишту на југозападу Кине

Најмање осам особa је погинуло а десетине се воде као нестале у клизишту у кинеској провинцији Јунан док се спасиоци боре и са ниским температурама. Више од 500 људи евакуисано је из својих домова.
За сада се као нестале воде 47 особа из 18 домаћинстава, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << јавила је државна кинеска централна телевизија (Си-Си-Ти-Ви). 

Клизиште је погодило два села у близини града Жаотонг на југозападу Кине у провинцији Јунан. Велике количине земље покриле су куће у подножју брда.
Очевици наводе да је земља затрпала мештане док су спавали у својим кућама, преноси Ројтерс.
На лицу места је око 1.000 спасилаца са готово 200 возила који покушавају да рашчисте рушевине како би дошли до преживелих.
Више од 500 људи евакуисано је из својих домова.
Још није познато шта је изазвало клизиште.
Жаотонг носи титулу најужег града на свету, смешетен је између стрмих планинских литица. Град у горњем току реке Јангце, стар је неколико векова, а налази се на једном од више трговачких путева познатих као "Пут свиле“ који су у прошлости повезивали Средоземље и источну Азију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.