Izvor: RTS, 15.Jan.2024, 17:05

Опљачкан породични дом Миодрага Костића из Племетине

Породични дом Миодрага Костића из Племетине нашао се за викенд на мети пљачкаша који су му обили и похарали гаражу у којој је чувао вредан алат, што је изазвало велико узнемирење како њега тако и његових комшија у овом селу који оправдано страхују за своју безбедност >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и имовину, јер им се на овај начин угрожава егзистенција, саопштила је Канцеларија за КиМ.
Канцеларија за Косово и Метохију указује да је настављен низ напада на имовину Срба и Српске православне цркве у овој години.

У саопштењу се наводи да су пре само неколико дана опљачкане две куће повратника у селу Љубижда у општини Исток, а јуче и црква у селу Зупче, чиме се опет прети Србима који само желе да у миру живе у својим домовима и посећују своје светиње на простору Косова и Метохије.
Оваква пракса застрашивања Срба посебно је доминантна од доласка Куртија на власт откада бележимо бројне инциденте, који за циљ имају да угрозе опстанак српског народа у покрајини, наводи Канцелаија за КиМ.
Канцеларија за Косово и Метохију ће помоћи домаћину Костићу из Племетине да стане на ноге, а низ етничких инцидената сигнал је за међународну заједницу да учине све да се престане са угњетавањем Срба на КиМ и да им се обезбеде елементарни услови за живот у 21.веку, да живе слободно и безбедно на својим огњиштима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.