Izvor: RTS, 13.Jan.2024, 16:12

Протест у Вуковару због напада на тинејџере

У Вуковару је одржан протест против насиља након што су прошле суботе у том граду претучени малолетници. Са протеста под називом "Стоп насиљу у Вуковару", на коме се окупило неколико стотина грађана, поручено је да је недопустиво да деца не смеју безбрижно ходати >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << градом због страха од хулигана, преноси ХРТ.
Протест су организовали родитељи и породице претучених малолетника, које је у центру Вуковара у вечерњим сатима прошле суботе напала група старијих младића, наневши некима и тешке телесне повреде.
"Те вечери нису истукли само дјецу. Истукли су и нас родитеље. Истукли су Вуковар. Те вечери пале су све маске", поручено је са скупа.
Речено је и да је мирни скуп - "глас разума и емоција, глас повријеђених, претучених, глас различитих националности".
Родитељи нападнутих дечака траже сигурнији град за све, посебно за децу.
Такође, траже и изрицање максималне казне хулиганима који су напали њихове синове и промену Казненог закона због тешког и грубог кршења права детета.
Затражене су и учесталије полицијске патроле и правовремена превенција насиља.
Протест је одржан у центру Вуковара, на мосту "Жана Николијера", где се пре недељу дана догодио инцидент.
ХРТ преноси да се дечаци полако опорављају од тешких телесних озледа које су задобили и да су на кућној нези.
Петорица ухапшених су у једномесечном притвору у истражном затвору.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.