Izvor: RTS, 06.Jan.2024, 20:17

Тензије на Дворском тргу на Цетињу, сукоб припадника Црногорске православне цркве

На Дворском тргу на Цетињу појачане тензије на скупу канонски непризнате Црногорске православне цркве. Полиција је спречила сукоб присталица поглавара ЦПЦ Михаила и Бориса.
На налагању бадњака појавили су се и митрополит ЦПЦ Михаило и бивши >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << епископ Борис, ког је општецрногорски збор недавно изабрао за новог митрополита, а свети синод ЦПЦ потом искључио из цркве, преносе Вијести.
Дошло је до вербалног сукоба присталица Михаила и Бориса, а полиција је спречила веће инциденте.
Бивши епископ Борис је освештао бадњак који су донели припадници братстава Мартиновића и Бориловића након чега је дошло до сукоба његових и присталица Михаила.
Потом присталице Бориса нису хтеле да дозволе Михаилу да се обрати са бине на тргу.
Пошто су појачане полицијске снаге спречиле сукоб, Михаило се обратио окупљенима и поручио да неће да освешта, како је рекао, бадњак са улице.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.