Izvor: RTS, 06.Jan.2024, 00:34

Три године МГТВ, телевизије коју су направили математичари

Ђаци Математичке гимназије одлучили су да за бивше ученике, родитеље и пријатеље - снимају вести, интервјуе, дебате. И основали су телевизију, која овог јануара обележава трећу годину постојања.
Бројке, формуле, компјутере, ученици Математичке >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << гимназије заменили су камером, студијом, монтажом, У МГ Квизу се током године такмиче представници одељења. Најбоље одељење се на крају године у финалу такмичи са професорима.

Игњат Маринковић, сниматељ МГТВ, каже да је његов брат био члан екипе телевизије.
"Он ме је мало убедио да почнем ту мало да се трудим, и неки од првих изазова били су организација, и смишљање самог снимања. У почетку, нисмо били толико увежбани што се тиче емисија, ако погледате старе емисије квиза, у односу на нове, ту смо јако мењали", указује Маринковић.
Идеја о оснивању потекла је од Светлана Јакшић, која је и супервизор у екипи МГТВ.
У почетку је 20 ученика, углавном матураната, правило две емисије. Сада су поред Квиза ту и "МГ Поткаст" и "МГ Породица" - емисије у којима се представљају занимљиве приче ученика, родитеља, професора.
Организатор Димитрије Момић каже да је са другарицом из одељења, која је радила на МГТВ, причао да је то добро искуство и како се свашта ново научи.
"Мени је то била занимљива идеја и ја сам одлучио да се прикључим, и од тада могу да кажем да сам постао незаменљив члан екипе, главни организатор који организује сва снимања", истиче Момић.
Телевизији су стигле и прве донације – један бивши ученик је купио климу за студио, а други је послао 20 евра, да се екипа почасти.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.