Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 18:13

Продужен притвор оцу дечака који је починио масовно убиство у школи "Владислав Рибникар"

Виши суд у Београду продужио је притвор до 60 дана В. К., оцу дечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара те школе.
Притвор је В. К продужен да не би поновио кривично дело, као и с обзиром на то да је оптужен >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да је извршио кривично дело за које је прописана казна затвора преко 10 година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, наводи се у саопштењу Вишег суда.

Мајци дечака, М. К. , раније је одређена мера забране прилажења, састајања или комуницирања са одређеним лицем, мера којом јој је забрањено да прилази, састаје се или комуницира са сином К. К, сведоком у том поступку.
В. К. је оптужницом на терет стављено тешко кривично дело против опште сигурности, док је М. К. на терет стављено извршење кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
Почетак суђења у том поступку заказан је за јануар.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.