Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 13:46

Патријарх Порфирије у Дечанима: "Мир је духовна категорија"

Трећег дана посете Косову и Метохији, Патријарх Српске православне цркве Порфирије обишао је манастир Високи Дечани где су га дочекали игуман манастира отац Сава и владика Рашко-призренски Теодосије.
Патријарх Порфирије, поклонио се моштима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Стефана Дечанског, а потом окупљеним верницима поручио да је мир духовна категорија и да зато има и духовну вредност.
"Када кажемо духовна, то значи да мира нема без духовног мира. Без молитве без духовног подвига, не можемо постићи ништа, то је предуслов да Бог дејствује, да њега призовемо да oн узме ствар у своје руке", рекао је патријарх Порфирије у манастиру Високи Дечани.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.