Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 13:31

Морнарица Индије упутила ратни брод ка отетом пловилу које је под либеријском заставом

Индијски ратни брод кренуо је ка Арабијском мору где се налази отето пловило под либеријском заставом. Из авиона се помно прати ситуација.
Најмање 15 чланова индијске посаде било је на броду који је отет у близини сомалијске обале, о чему је морнарица >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << добила информацију у четвртак увече, јавила је индијска агенција АНИ позивајући се на војне званичнике.
Са пловила је послата порука британском порталу за поморску трговину да се пет до шест непознатих наоружаних лица укрцало на брод који плови под либеријском заставом, преноси Ројтерс.
Индијска морнарица је појачала надзор у Арабијском мору након низа напада у региону. Такође, саопштено је да морнарица истражује велики број пловила у Арабијском мору.
Индијски министар одбране Рајнат Синг изјавио је прошлог месеца да ће Индија осигурати безбедност поморске трговине у региону.
Индија осигурава безбедност индијским теретним бродовима око Црвеног мора Безбедносна ситуација се погоршала,саопштио је неименовани владин извор за Ројтерс. Извор је истакао да бирање дужег пута и заобилажење Црвеног мора узрокује веће трошкове транспорта и осигурања.
Теретни бродови избегавају пловидбу преко Црвеног мора након што су јеменски побуњеници, Хути, појачали поморске нападе на комерцијална пловила, као одговор на нападе Израела на Појас Газе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.