Izvor: RTS, 04.Jan.2024, 17:12

РИК: Одбијени приговори представника листе СПН и бирача из Пирота

Републичка изборна комисија одбила је приговор бирача Горана Ђурића из Пирота као неоснован, а приговор представника листе "Србија против насиља" Маринике Тепић и Мирослава Алексића одбијен је као неблаговремен.
Горан Ђурић је поднео приговор >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Градској изборној комисији Пирота против збирног извештаја о резултатима гласања на територији града Пирота, и то за свих 86 бирачких места, у ком између осталог наводи и да је недостајало 200 гласачких листића за гласање на бирачким местима па да тако није било могуће поуздано утврдити резултате гласања, а наводи и сумње о фиктивном пријављивању бирача и сматра да то компромитује цео изборни процес.
Како је навео председник РИК Владимир Димитријевић, Градска изборна комисија града Пирота је примила записнике о раду бирачких одбора са свих 86 бирачких места, као и решења донета о исправљању записника са девет бирачких места и није донела ниједно решење, којим се констатује да се на неком бирачком месту, не могу утврдити резултати гласања, као ни решење које је поништило гласање на одређеном бирачком месту.
"Што се тиче навода подносиоца приговора о фиктивним пребивалиштима на територији Србије, он тим својим тврдњима, ни на који начин не доводи у везу са спровођењем избора на територији града Пирота, нити указује на који начин је наводно спорно пријављивање компромитовало изборни процес, па предложим да овај приговор одбијемо као неоснован", рекао је Димитријевић.
Приговор представника листе "Србија против насиља" одбијен је као неблаговремен, јер је законски рок за подношење приговора истекао 27. децембра 2023. а они су приговор предали 29. децембра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.