Izvor: RTS, 27.Dec.2023, 16:43

Потврђена оптужница против родитеља дечака који је починио масовно убиство у ОШ "Владислав Рибникар"

Апелациони суд у Београду потврдио је оптужницу против оца и мајке дечака који је 3. маја починио масовно убиство у Основној школи "Владислав Рибникар". Изјављена је само једна жалба.
Другостепени суд је одбио жалбу браниоца трећеоптуженог и потврдио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << решење о потврђивању оптужнице, потврђено је Танјугу у Вишем суду у Београду.

Суд би требало ускоро да закаже почетак суђења.
Осим оца и мајке, оптужени су и власник стрељачког клуба у којем је дечак, како се сумња, учио да пуца, као и инструктор у том клубу.
Оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду је предложено да суд оца дечара осуди на казну затвора од 12 година, мајку на казну затвора од две и по године, док је за власника стрељачког клуба и инструктора у том клубу предложена казна затвора од по три године.
Отац дечака оптужницом се терети за кривично дело тешка дела против опште безбедности, односно да је свог 13-годишњег сина обучавао да рукује ваздушним и ватреним оружјем, као и да оружје није чувао како је то предвиђено законом.
Више јавно тужилаштво непосредно је оптужило и мајку дечака због кривичног дела недозвољена производња, држање и ношење оружја и експлозивних материја.
Због кривичног дела давања лажног исказа,, непосредно су оптужени и председник стрељачког клуба и инструктор у том клубу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.