Biciklistička trka Dunavski kup u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2013, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklistička trka "Dunavski kup" u Novom Sadu

NOVI SAD -

Otvaranje 21. "Dunavskog kupa" upriličeno je danas u Novom Sadu tradicionalnom ciklo-kros trkom, a finalna trka planirana je za 6. oktobar. Organizator "Dunavskog kupa" je novosadski Biciklistički klub "Elit".

Biciklistička trka "Dunavski kup" predstavlja jedinu međunarodnu amatersku trku sa prostora bivše Jugoslavije, u okviru koje se u toku jedne sezone održava nekoliko trka po zadatom rasporedu.

Prva serija trka u okviru kupa održana je 1992. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine, da bi 1994. godine trka dobila svoj današnji naziv "Dunavski kup".

Međunarodna biciklistička trka veterana i amatera "Dunavski kup" obuhvata više disciplina i to: ciklokros takmičenja, drumske trke, hronometar (vožnja na vreme), brdski hronometar, trka na ispadanje, kriterijum i hendikep.

Prateće manifestacije su "Mali dunavski kup" za decu do 12 godina starosti, "Dunavski para-cycling kup" za osobe sa invaliditetom i Seminar za biciklističke trenere i bicikliste amatere i veterane "Planom do forme".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tri prva mesta Živkoviću u Novom Sadu

Izvor: DobreVesti.rs, 11.Mar.2013, 12:39

NOVI SAD - Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta  na trkama u Novom Sadu za šampionat Srbije za amatere i masterse i u prvoj trci “Dunavskog kupa”.. . .Živković je na stazi u Studentskom parku, bio najbolji na Šampionatu Srbije ciklo krosu u...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.