Izvor: Nezavisne Novine, 16.Mar.2017, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðurić: Srbija za stabilan region

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić sastao se danas sa ambasadorom Republike Austrije u Beogradu Johanesom Ajgnerom, sa kojim je razgovarao o političkoj i bezbjednosnoj situaciji u pokrajini i regionu zapadnog Balkana.

Ðurić je, istakavši da je Austrija jedan od najvećih partnera Srbije u nastojanjima da se u regionu očuva stabilnost, upozorio da smo proteklih sedmica svjedoci organizovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i sinhronizovanih pokušaja nosilaca velikoalbanske ideje da destabilizuju region.

Priština je, kako je objasnio, generisala atmosferu nepovjerenja kampanjom za formiranje takozvane kosovske vojske, pokušajima otimanja imovine Republike Srbije na KiM, prekidom dijaloga sa Beogradom i tvrdoglavim odbijanjem da otpočne proces formiranja Zajednice srpskih opština.

Unazađivanju srpsko-albanskih odnosa doprinosi i najnovija kampanja vršenja pritisaka na srpske političke predstavnike na KiM i pokretanja apsurdnih političkih procesa protiv njih, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ðurić je istakao da, uprkos svemu, Beograd ostaje opredjeljen za dijalog sa Prištinom, smatrajući da su razgovori najefikasna brana eskalaciji međunacionalnih tenzija i garancija bezbjednosti srpskog naroda.

Direktor Kancelarije za KiM je, međutim, izrazio bojazan da bi pojačana politička retorika i štetni jednostrani potezi Prištine, koji su prije svega uzrokovani unutrašnjim političkim razlozima, mogli nepopravljivo da ugroze proces normalizacije, zbog čega je neophodno da međunarodna zajednica reaguje kako se tako nešto ne bi dogodilo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Đurić: Srbija za stabilan region

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2017

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Beograd ostaje opredeljen za dijalog sa Prištinom jer su razgovori najefikasnija brana eskalaciji međunacionalnih tenzija i garancija bezbednosti srpskog naroda..U razgovoru sa ambasadorom Austrije u Beogradu Johanesom Ajgnerom,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.