Ðurić: Deo plana bio da Beograd izbace iz pregovora

Izvor: BKTV News, 07.Feb.2017, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðurić: Deo plana bio da Beograd izbace iz pregovora

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić potvrdio je danas pisanje medija da je deo plana bio da se Beograd isključi iz procesa dijaloga, kako bi interesi kosovskih Srba bili dodatno potkopani.

Ðurić kaže da se sada videlo zbog čega je neko pokušavao da potkupi i podeli Srpsku listu, i da se dođe do situacije u kojoj Srbi neće nastupati u međusobnoj koordinaciji i u saradnji sa Beogradom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
"Ali taj scenario je pao u vodu. Mislim da je tome znatno doprinelo to što je naša strana i predsednik vlade izašao u javnost i obelodanio u kakvoj se situaciji nalazimo i šta se dešava", rekao je Ðurić novinarima.

Mediji su pisali da postoji taktika Prištine i Evropske unije da izbace Beograd iz pregovora.

Postoji sporazum o novoj konstrukciji, pratimo primenu

Đurić se osvrnuo i na uklanjanjanje zida u Kosovskoj Mitrovici, rekavši da o tome postoji sporazum i da niko nema pravo da manipuliše onim što je dogovoreno između dve strane.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje probleme jer će, kako je najavljeno, zid biti zamenjen novom konstrukcijom, Ðurić je rekao da je gradonačelnik Kosovske Mitrovice dosta govorio o toj temi i detaljima vezanim za radove.

On je, međutim dodao da postoji sporazum o toj temi koji se pažljivo prati.

"Pažljivo pratimo primenu tog sporazuma i, naravno, ne smatramo da iko ima pravo da se igra, niti da manipuliše onim što je dogvoreno između strana", rekao je Ðurić.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðurić: Deo plana bio da Beograd izbace iz pregovora

Izvor: Telegraf.rs, 07.Feb.2017

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić potvrdio je danas pisanje medija da je deo plana bio da se Beograd isključi iz procesa dijaloga, kako bi interesi Srba sa Kosova bili dodatno potkopani...Ðurić kaže da se sada videlo zbog čega je neko pokušavao da potkupi i podeli Srpsku...

Nastavak na Telegraf.rs...

Traže da se Beograd izbaci iz dijaloga

Izvor: Večernje novosti, 07.Feb.2017

Tači i EU planiraju da se razgovori sa našom stranom presele u Prištinu i da na njima učestvuju kosovski Srbi. Vučić: Od ZSO hoće da naprave NVO koja će samo da pušta gramofonske ploče. Izvrću ruglu sve dogovoreno REŽIM Hašima Tačija, uz svesrdnu pomoć EU, planira...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.