Zvonko Mihajlović o udelu Vlade Srbije u hapšenjima Srba na Brezovici

Izvor: KMnovine.com, 08.Okt.2015, 06:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvonko Mihajlović o udelu Vlade Srbije u hapšenjima Srba na Brezovici

Hapšenja Srba juče, od strane šiptarske tzv. "specijalne policije" izazvala su uznemirenje u srpskoj javnosti. Pokušali smo da saznamo ko je sve umešan.


   
Foto: Ilustracija    
Reakcije su čak bile naizgled energičnije i odlučnije nego tokom ranijih napada na Srbe. Naime, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, zatražio je da se sazove >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << hitna sednica Vlade povodom tih hapšenja.

Tokom dana, nezakonito smenjeni predsednik opštine Zvonko Mihajlović, koga je Vlada Srbije uklonila kako bi razvila šiptarske "institucije" i u ovom delu pokrajine, oglasio se na društvenim mrežama. Ističući da je uhapšeno 10-tak radnika i da su odvezeni na informativni razgovor u Uroševac, kako bi razjasnili namere da dođu na svoje radno mesto na kome se nalaze već dugi niz godina, Mihajlović je učio još jednu zanimljivost.

"Ono što je simptomatično u svemu ovome jeste to da je jedan od članova upravnog odbora pomenutog preduzeća i zamenik premijera ''Republike Kosovo'' Branimir Stojanović" napisao je Mihajlović.


   
Stojanović (desno), koji ne otvara usta bez dopuštenja bez instrukcija iz Vlade Srbije, sa Đurićem i Vučićem promoviše "sigurnu budućnost" i "razvoj" koji će Srbima na KiM doneti Briselski sporazum.    
Mihajlović je danas prokomentarisao i saopštenja koja stižu sa druge strane.

"Nezvanično objašnjenje koje dolazi iz šiptarskih "institucija" iz Prištine, po pitanju njihovog atakovanja na imovinu Republike Srbije koja se nalazi na u većinsko srpskim sredinama na KiM jeste takvo da se sve radi u duhuBriseslkog sporazuma. 

I još dodaju da su Srbi koji rade u njihovom sistemu dali svoju saglasnost za odvijanje ovakvih procesa.
 

Zanimljivo ali ne i začuđujuće" - napisao je Mihjalović.

Tragajući za što potpunijom istinom pitali smo ga da li ima saznanja o tome da li je i kako Vlada Srbije umešana u ove događaje i da li je poziv na hitno zasedanje Vlade samo maska za prikrivanje nekih drugih, u javnosti omraženih, poteza.

"Aspiracije da se uzurpira imovina JP Nacionalni park Šar planina, a u pitanju je 39.000 hektara površine, pretežno pod šumom, od strane strane šiptarskih institucija, postoje odavno. Njihov je cilj da preuzmu veliki deo teritorije kojim trenutno gazduju Srbi i na taj način učine još jedan značajan korak u pravcu albanizacije većinsko Srpske opštine Štrpce" kaže za KM Novine Mihajlović koji inače i živi u ovom delu Kosova i Metohije.


   
Srbi neće odustati: Zvonko Mihajlović    
"Svim dosadašnjim pokušajima smo uspešno odolevali i odvraćali ih namere ali nakon potpisivanja Briselskog sporazuma kompletan posao im je olakšan jer se tim sporazumom predviđa da kompletna imovina Republike Srbije pređe u vlasništvo tzv "Republike Kosovo". Ovim potezom svi radnici Srpske nacionalnosti će ostati bez posla a građanstvo u opštini Štrpce biće prinuđeno da bukvalno kupuje svoja drva za ogrev i građu po paprenoj ceni. Što se reakcije iz Beograda tiče ona će biti tako osmišljena da kod Srba stvori utisak da se kao bore za nešto a u stvari je sve stvar njihovog dogovora i to je više svima postalo jasno" tvrdi Mihjalović.

Srbi iz Štrpca su dan pre toga održali protest kojim su želeli da spreče izgradnju hidrolektrane i uništenje prirodnih resura i rezervi pijaće vode kojom se ovdašnji Srbi snabdevaju. U trenutku kada je policija, inače bivši pripadnici srpskog MUP-a a sada, po Briseslkom dogovru, pripadnici šiptarske policije, pokušala da ih ukloni sa mesta gde su se okupili, Mihajlović se obratio Srbima rekavši da "ako se sada povučemo izgubićemo i reku i sve ostale privredne subjekte i više niko neće imati moralno pravo da kaže da ovde ima Srba".

Video sa protesta Srba | Facebook

Mihajlovića smo pitali da li je njihov protest možda pokazao da i dalje kod Srba postoji snaga za pružanje otpora i da je to bila "provokacija" i razlog da Šiptari upotrebe silu i strahom spreče svaki dalji otpor?

On veruje da i to ima udeo u odluci da se Srbi masovno hapse i odvode na višesatna ispitavanja, u grad udaljen od njihovog mesta prebivališta.

"Svakako da svaki vid otpora pokušaju pokoravanja Srba daje rezultate i iz tog razloga Priština želi da do kraja zastraši i pokori Srbe ne bi li lakše realizovala svoje interese. Mi se bez borbe nećemo predati ali isto tako od Vlade u Beogradu očekujemo da se aktivno uključi u sva zbivanja na KiM i ono najvažnije da povuče Briselski sporazum i drži se striktno rezolucije 1244 SB UN koja Srbiji garantuje integritet i suverenitet u svojoj južnoj pokrajini" izneo je Mihajlović nastojanja ovdašnjih Srba i, istovremeno, recept za uspešno rešavanje srpskih a ne tuđih ispunjavanje tuđih želja u ovom delu srpske države.


Izvor: KM Novine :: © 2014 - 2015 :: Molimo za navođenje izvora

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.