Živa poruka: No Kosovo UNESCO ispisano ljudskim telima

Izvor: Vesti-online.com, 07.Nov.2015, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živa poruka: "No Kosovo UNESCO" ispisano ljudskim telima

Poruka "No Kosovo UNESCO" biće u nedelju još jednom poslata celom svetu. Ovog puta, ona će biti ispisana ljudskim telima. Na ovu ideju došli su studenti iz Kosovske Mitrovice koji će sa ostalim sugrađanima proslaviti gradsku slavu Svetog Dimitrija.

Studenti prištinskog Univerziteta, izmeštenog u Kosovsku Mitrovicu, pozvali su građane da u što većem broju prisustvuju gradskoj litiji ispred hrama Svetog Dimitrija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i učestvuju u ispisivanju "žive" poruke. Studenti će se potom priključiti litiji.

Povodom slave Kosovske Mitrovice, u organizaciji Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije iz Banjaluke i Crkvene opštine Kosovska Mitrovica, biće organizovano lomljenje velikog slavskog kolača sa zlatnikom sa likom Svetog Dimitrija, vrednim 300 evra.

Lomljenje velikog kolača, u kome će učestvovati samo predškolska i školska deca, biće obavljeno na Trgu Šumadija u Kosovskoj Mitrovici po završetku tradicionalne slavske litije, a prisustvovaće i predsednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosmeta Milorad Arlov.

Odbor je saopštio da uz blagoslov episkopa raško-prizrenskog Teodosija organizuje ovu manifestaciju i da je to poklon za deset godina od osveštanja kamena-temeljca i početka izgradnje hrama posvećenog Svetom Dimitiju u Kosovskoj Mitrovici koji je 2005. godine osveštao blaženopočivši patrijarh srpski Pavle.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ljudskim telima će studenti ispisati "Ne Kosovo u Unesko"

Izvor: Blic, 08.Nov.2015, 01:17

Ljudskim telima danas će biti ispisana poruka "No Kosovo UNESCO" /Ne članstvu Kosova u Unesku/ kod gradskog hrama Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, povodom gradske slave Mitrovdana...Studenti prištinskog Univerziteta, izmeštenog u Kosovsku Mitrovicu, pozvali su građane da u što većem broju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.