Zelenski razmišlja o Kosovu

Izvor: B92, 25.Avg.2023, 15:35

"Zelenski razmišlja o Kosovu"

Volodimir Škurov smatra da vreme za političke odluke nije danas, već kada se rat u toj zemlji završi, piše ABC njuz na albanskom jeziku.

"Predsednik Zelenski razmišlja o Kosovu, on razume da nam je Kosovo dalo pomoć, humanitarnu pomoć, sklonilo neke novinare, ali znate da je sada Ukrajina u teškoj situaciji, mislim da nije vreme za političke odluke danas već nakon što se rat završi", kazao je ambasador Ukrajine u Tirani za ABC njuz.

Škurov je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na taj način odgovorio na pitanje da prokomentariše to što je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski bio počasni gost samita u Atini, koji je održao grčki premijer Micotakis, koji je pozvao lidere zemalja regiona, uključujući premijera Kosova Aljbina Kurtija, ali ne i premijera Albanije Edija Ramu, kao i to što je Kurti jedini od gostiju koji nije imao bilateralni sastanak sa predsednikom Zelenskim, čak i posle samita ukrajinski predsednik je govorio o sastancima u Atini, ali nije pomenuo Kosovo.

Izrazio je žaljenje što Albanija nije bila prisutna na samitu u Atini, dodajući da je Albanija "skoro pa spremna da postane članica EU".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.