Završen sastanak državnog vrha o Kosovu i evro-integracijama

Izvor: Blic, 13.Feb.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen sastanak državnog vrha o Kosovu i evro-integracijama

Sastanak državnog vrha Srbije koji je počeo nešto pre 17 sati u zgradi Predseništva Srbije na Andrićevom vencu završen je oko 17.45.

U Predsedništvu su razgovarali premijer Ivica Dačić, ministarka lokalne samouprave i regionalnog razvoja Verica Kalanović i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Kako je najavljeno novinarima bi trebalo da se obrati savetnik predsednika Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Marko Đurić.

Kako je najavljeno, teme sastanka bile su nastavak dijaloga Beograda i Prištine i evrointegracije.

Susret državnog vrha prethodi novoj rundi razgovora premijera Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija u Briselu 19. i 20. februara, ali i putu prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića 20. februara u Nemačku, zemlju čiji bi stav mogao da bude presudan za određivanje datuma za početak pregovora o članstvu Srbije u EU.

Premijer je juče novinarima rekao da, uoči nastavka razgovora sa Tačijem treba da bude održan sastanak državnog vrha kako bi se utvrdila buduća politika o tom pitanju.

- Od toga nam zavisi da li ćemo dobiti datum za pregovore za članstvo u Evropskoj uniji, da li ćemo dovesti strane investitore. Vlada je donela odluku da ide dalje i siguran sam da će ova vlada ostaviti veoma jak pečat u istoriji Srbije, jer smo na domak ostvarenja ciljeva - da budemo članica EU, a da pri tome mirnim putem odbranimo državne i nacionalne interese - rekao je Dačić.

Predsednik Nikolić i premijer Dačić su ranije danas razgovarali sa patrijarhom srpskim Irinejom.

Povezane vesti: Nikolić traži od Dačića i Vučiča: Ne idite na izbore i smenite Đilasa "Blicov" foto-strip: Srpska politika u 2012. Vlada će ignorisati Nikolićevu platformu Dačić i Vučić završili sastanak u pola tri ujutro: Jedinstvo SPS i SNS o svim temama Patrijarh Irinej za "Blic": Sinod SPC nije poslao pismo u kojem se kritikuju Dačić i Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.