Zatvorena fabrika Simpa u Zubinom Potoku!

Izvor: S media, 25.Avg.2011, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena fabrika Simpa u Zubinom Potoku!

Embargo kosovskih vlasti zatvorio fabriku nameštaja "Simpo" u Zubinom potoku. Ova fabrika nikada ranije nije zaustavila proizvodnju, čak ni 1999. godine za vreme bombardovanja Srbije. Radnici su upućeni na prinudni odmor.

Zbog embarga kosovskih vlasti na uvoz robe iz centralne Srbije, "Simpova" fabrika nameštaja u Zubinom Potoku ne radi skoro mesec dana, a 150 radnika upućeno je na prinudni odmor, saopšteno je iz te kompanije iz Vranja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
U saopštenju "Simpa" navodi se da je proizvodnja u fabrici u Zubinom Potoku obustavljena samo nekoliko dana nakon odluke Prištine da uvede embargo na uvoz robe iz Srbije u julu, zbog čega fabrika, a i cela kompanija ima milionsku štetu.

"Simpova" fabrika u Zubinom Potoku izgradjena je 1990. godinen sredstvima kompanije, a na površini od 5.900 kvadrata proizvodi se specijalan program lameliranog nameštaja, za kuhinju, kancelariju, garniture i ostali komadni nameštaj. Više od 70 odsto proizvodnje namenjeno je inostranom tržištu.

Altman: Moguć kompromis između Beograda, Prištine i EU

Jesmo li priznali Kosovo?

Merkelova otreznila Srbiju

U saopštenju se navodi i da fabrika u Zubinom Potoku nikada ranije nije zaustavila proizvodnju, čak ni 1999. godine za vreme bombardovanja Srbije.

Pored zaustavljanja proizvodnje u toj fabrici "Simpo" trpi štetu i zbog toga što više ne isporučuje nameštaj novootvorenim salonima u Prištini i Gnjilanu, pa se po toj osnovi gubitak procenjuje na više od milion evra.

Takodje, "Simpo" je u obavezi da kupcima koji su unapred platili nameštaj vrati novac.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvorena fabrika zbog embarga KiM

Izvor: Vesti-online.com, 25.Avg.2011

Zbog embarga privremenih kosovskih vlasti na uvoz robe iz centralne Srbije, "Simpova" fabrika nameštaja u Zubinom Potoku ne radi skoro mesec dana, a 150 radnika upućeno je na prinudni odmor, saopšteno je danas iz te kompanije iz Vranja...U saopštenju "Simpa" navodi se da je proizvodnja u fabrici...

Nastavak na Vesti-online.com...

Cena zabrane uvoza

Izvor: RTS, 26.Avg.2011, 08:57

Ukoliko se ne reši problem uvoza srpske robe na Kosovo, preduzeća do kraja godine bez 250 miliona dolara zarade, upozoravaju privrednici. Gubitke imaju proizvođači građevinskog materijala, hemije, poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. ..Samo nekoliko dana posle odluke Prištine da uvede embargo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.