Zapad da reaguje na incidente na Kosovu

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapad da reaguje na incidente na Kosovu

Kosovske vlasti ne pokazuju snažan interes i volju a i ne mogu da ih kontrolišu jer nisu tako snažni da utiču na ponašanje građana, rekao je državni sekretar

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da zapadne ambasade u Prištini moraju da reaguju na incidente na Kosovu.

"Kosovske vlasti ne pokazuju snažan interes i volju da ovake stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kontrolišu, a ono što je moguće je i da ne mogu da ih kontrolišu jer nisu tako snazni da utiču na ponašanje građana. Međutim, mnogo veći uticaj imaju međunarodne organizacije i ambasadori i zato je potrebno da oni reaguju", rekao je Ivanović za RTS.

On je rekao da su incidenti verovatno u vezi sa izborima u Srbiji 6. maja, ali je dodao i da su meseci mart i april poslednjih 15 godina delikatni i po pravilu "zgodni" da se napravi incident u kojima učestvuju i Albanci i Srbi.

Ivanović je kazao da Srbija ima puno pravo da na Kosovu organizuje predsedničke i parlamentarne izbora i da to ne moze da se zabrani.

S druge strabe, odluka da se lokalni izbori ne održe na Kosovu još nije definitivna, rekao je Ivanović, ali je ukazao da bi održavanje tih izbora bilo teško bez učesća međunarodne zajednice.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.