Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Mar.2017, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žan Aselborn obećao nastavak podrške Luksemburga Kosovu

Ministar spoljnih i evropskih pitanja Luksemburga Žan Aselborn izjavio je danas u Prištini da je njegova zemlja spremna da pomogne Kosovu, za koje je ocenio da je "na pravom putu".

 "Četiri dana nakon proglašenja mi smo priznali nezavisnost države Kosovo. Vidim da stvari idu u dobrom pravcu. Ovde smo da pomognemo i znamo da ovaj region izuzetno osetljiv. Tu smo i spremni smo da pomognemo da idemo u pravcu budućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a ne prošlosti", rekao je Aselborn na konferenciji za novinare.

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj je informisao Aselborna o napretku koji je postignut na Kosovu kao i o angažovanju institucija Kosova za ostvarivanje evropskih reformi kako bi se olakšao put ka Evropskoj uniji. On je zahvalio Aselbornu na podršci koju Luksemburg pruža Kosovu u EU, NATO, Ujedinjenim nacijama, ali i drugim međunarodim organizacijama.

Aselborn se tokom dana sastao i sa ministrom unutrašnjih poslova Skenderom Hisenijem i ministarkom evropskih integracija Kosova Mimozom Ahmetaj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić i Aselborn: Bregzit neće uticati na evropski put Srbije

Izvor: Blic, 29.Mar.2017, 14:14

Ministri spoljnih poslova Srbije i Luksemburga Ivica Dačić i Žan Aselborn saglasili su se danas u Beogradu da ima prostora za unapređenje bilateralne i ekonomske saradnje, uprskos neslaganju dve zemlje oko pitanja nezavisnosti Kosova...Dačić i Aselborn ocenili su na zajedničkoj konferenciji za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.