Vulin i Šlimberže o izborima

Izvor: Beta, 04.Feb.2014, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin i Šlimberže o izborima

BEOGRAD, 4. februar 2014. (Beta) - Ministar zadužen u Vladi Srbije za Kosovo Aleksandar Vulin i šef misije OEBS na Kosovu Žan-Klod Šlimberže razgovarali su u utorak u Beogradu o organizaciji glasanja u srpskim sredinama na Kosovu na predstojećim parlamentarnim izborima za Skupštinu Srbije.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je saopštila da su Vulin i Šlimberže konstatovali da su uskladjeni obostrani >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << napori OEBS i Vlade Srbije uslov uspeha organizovanja izbora i učešća srpske zajednice.

Vulin je ocenio da za organizaciju parlamentarnih izbora zakazanih za 16. mart na Kosovu već postoji "odličan model" koji se pokazao uspešnim na izborima 2012. godine.

"Taj model podrazumeva angažovanje OEBS kao statusno neutralne organizacije i rad na terenu osoblja Misije OEBS koji već poseduju stručnost i iskustvo u organizovanju i praćenju izbora", piše u saopštenju Kancelarije.

Ambasador Šlimberze je potvrdio spremnost Misije OEBS na Kosovu ukoliko se o tome postigne saglasnost.

Šlimberže je naveo da je pitanje rezervisanih mandata za zajednice u kosovskoj skupštini postalo predmet oštre stranačke rasprave na tamošnjoj političkoj sceni.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vulin i Šlimberže o izborima

Izvor: Akter, 04.Feb.2014

Ministar zadužen u Vladi Srbije za Kosovo Aleksandar Vulin i šef misije OEBS na Kosovu Žan-Klod Šlimberže razgovarali su o organizaciji glasanja u srpskim sredinama na Kosovu na predstojećim parlamentarnim izborima za Skupštinu Srbije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.