Vulin: UNMIK treba da ostane na Kosovu

Izvor: Studio B, 17.Jun.2013, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: UNMIK treba da ostane na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je dobio uveravanja da UNMIK neće smanjivati prisustvo na severu Kosova.

"Informisao sam predstavnike UNMIK o sumnjama i strahovima srpske zajednice, stavovima Vlade Republike Srbije i dobio sam uveravanja od njih da neće doći do smanjivanja prisustva UNMIK-a", rekao je posle razgovora sa predstavnicima te međunarodne misije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Vulin.   

Prema njegovim rečima, stav Srbije je da je UNMIK nezamenljiv faktor na Kosovu i međunarodna organizacija u koju Srbi imaju najviše poverenja.   

"Smatramo da njihovo prisustvo ne sme da bude smanjeno, a pokušaj Hašima Tačija na sednici Saveta bezbednosti UN gde je tražio ukidanje UNMIK-a je opasan, zabrinjavajući, a što se Srba tiče sramotan", rekao je Vulin.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sva srpska mesta deo zajednice opština

Izvor: RTS, 17.Jun.2013

Tražićemo da Srbi na Kosovu gde god živeli budu deo buduće zajednice srpskih opština, rekao direktor vladine Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin prilikom posete srpskim selima Banje i Suvo grlo u opštini Drenica. ..Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je da će država...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.