Vulin: Priština samo silom i nasiljem protiv Vlade Srbije

Izvor: N1 televizija, 06.Jun.2017, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Priština samo silom i nasiljem protiv Vlade Srbije

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je, povodom zabrane kosovskih vlasti da uđe na Kosovo, da Priština nema drugog načina da se obračuna sa Vladom Srbije osim silom i nasiljem.

"Ali, vezu između Vlade Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji ne može da se prekine ni nasiljem ni na bilo koji drugi način. Ja ću uvek biti sa Srbima na Kosovu i Metohiji, kad god im budem bio potreban i kad god Vlada Srbije proceni da je tamo potrebno naše prisustvo. Šta god je Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << mislila da radi ovom silom, ne uspeva u tome", naveo je Vulin na predavanju u Beogradskoj poslovnoj školi.

Prištinske vlasti zabranile su Vulinu da uđe na Kosovo, kao reciprocitetnu meru, nakon što nekadašnja predsednica Kosova Atifeta Jahjaga nije prisustvovala jednom skupu u Beogradu jer nije dobila obezbeđenje.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je ocenio da Srbi na Kosovu znaju da je Vlada Srbije jedina sigurnost za njih i da život na Kosovu ne može da postoji bez države Srbije.

"Vlada Srbije nikada neće priznati nezavisno Kosovo i neće odstupiti od politike kojom prihvata samo da je Kosovo teritorija pod privremenom upravom Ujedinjenih nacija u skladu sa rezolucijom 1244", rekao je Vulin.

On je pozvao sve Srbe na Kosovu i Metohiji da glasaju za Srpsku listu i podsetio da je to jedini način da se spreči formiranje Vojske Kosova, sačuva funkcionisanje i finansiranje života na prostoru Kosova.

Govoreći o bezbednosnim rizicima i izazovima migrantske krize, Vulin je rekao da je to obeležilo proteklih nekoliko godina i da "moramo da naučimo da živimo" s tom krizom.

Vulin je rekao da će Vlada nastaviti da kontroliše kretanje migranata i da će voditi računa da svi budu u odgovarajućim centrima, zbrinuti i zaštićeni na pravi način, ali će isto tako voditi računa i o interesima građana Srbije, njihovom načinu života i njihovoj bezbednosti.

"Kao što možete da vidite, ni najveće i najbogatije zemlje ne mogu sa sigurnošću da tvrde da na njihovoj teritoriji neće biti nikakvih problema i zaista se bore protiv terorističkog zla. Srbija uspeva da kontroliše situaciju zahvaljujući svojim bezbednosnim strukturama i izuzetnom radu Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije, i siguran sam da ćemo nastaviti tako da se ponašamo, ali ćemo voditi računa i da budemo humani, sigurni i da budemo bezbedna zemlja koja će bezbednost pružiti i migrantima i našim građanima", rekao je on.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.