Vulin: Platforma u pripremi

Izvor: B92, 08.Okt.2012, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Platforma u pripremi

Beograd -- Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da se platforma za pregovore s Prištinom priprema.

Vulin je rekao da s detaljima tog dokumenta neće izaći u javnost dok se druga strana ne izjasni o tome da li uopšte želi da pregovara.

"Kada se druga strana izjasni i kada međunarodna zajednica, u čije dobre namere verujem, izađe sa nečim konkretnim, mi ćemo istog časa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imati svoju priču", kazao je Vulin.

Vulin je istakao da nije diplomatska praksa da se izlazi u javnost s detaljima pregovaračkih platformi, a da pri tome druga strana nije zauzela konkretan stav.

"Srbija je spremna za pregovore, Priština, bojim se, nije spremna za dijalog, a ako jeste, to vešto krije", kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, na izradi platforme rade i Vlada Srbije i kabinet predsednika Srbije, a ne samo jedna politička partija.

On je podsetio da je Srbija pred međunarodnu javnost izašla s predlogom da se pregovori s Prištinom podignu na politički i najviši mogući nivo, a da se sada čeka reakcija i odgovor druge strane.

Vulin je ocenio da Srbija prvi put posle 12 godina zauzima aktivnu ulogu u razgovorima s Prištinom i rešavanju kosovskog pitanja. Predsednik Tomislav Nikolić rekao je, gostujući u Utisku nedelje na TV B92, da će na sastanku sa Vladom predložiti da predsednik vlade Ivicu Dačića da vodi tim za pregovore s Kosovom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Prvo odgovor Prištine pa platforma

Izvor: Kurir, 08.Okt.2012

Platforma se radi, detalji su poznati svima koji u tome učestvuju, ali nemojte od nas očekivati i nije diplomatska praksa da izađete sa gotovim dokumentom i gotovim stavom, a da druga strana uopšte nije rekla ni da li želi političke pregovore..BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.