Vukosavljević: Prioritet zaštita kulturnog nasleđa na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2017, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukosavljević: Prioritet zaštita kulturnog nasleđa na KiM

Kada je reč o zaštiti kulturnog nasleđa u Srbiji, kao prioritet svih prioriteta izdvaja se zaštita i očuvanje kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji, izjavio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

On je na prijemu u Starom dvoru, održanom povodom započinjanja arheološkog projekta "Glac" u Srbiji, rekao da je stanje srpske baštine na Kosovu i Metohiji pitanje kulturnog identiteta prvog reda.

Ministar je istakao da je naše nasleđe na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Metohiji izuzetno bitan deo srpskog kulturnog prostora, "njegova stožerna tačka".

"U tom smislu, smatram da celokupna svetska javnost mora da prepozna i da shvati da bi prijem tzv. Republike Kosovo u Unesko predstavljao ne samo kršenje rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, već i siguran put u devastaciju i neosnovano prisvajanje srpskog kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji", naglasio je Vukosavljević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vukosavljević: Prioritet zaštita kulturnog nasleđa na KiM

Izvor: Blic, 28.Jun.2017

Kada je reč o zaštiti kulturnog nasleđa u Srbiji, kao prioritet svih prioriteta izdvaja se zaštita i očuvanje kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji, izjavio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević...On je sinoć na prijemu u Starom dvoru, održanom povodom započinjanja arheološkog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.