Vučić odbio cirkus Prištine - boravak na Kosovu tri sata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2017, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić odbio "cirkus Prištine" - boravak na Kosovu tri sata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće sutra otputovati na Kosovo i Metohiju, jer ne prihvata ucenjivanja iz Prištine.

"Ne dolazi u obzir takva vrsta pritiska i cirkus kakav je pravila Priština", rekao je Vučić gostujući u emisiji „Oko" RTS-a.

On je rekao da su Tači, Mustafa i Hodžaj u dopisu pisali jedno, kako bi međunarodnoj zajednici pokazali da su fini, a preko medija puštali nekakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uslove, a sve to, kaže, ne dolazi u obzir.

Izrazio je nadu da će Srbi na KiM razumeti njegovu odluku i motive.

Hodžaj:"Posle mnogo uslovljavanja" odlučeno da se Vučiću dozvoli poseta

Privremene vlasti na Kosovu i Metohiji saglasile su se sa posetom premijera Aleksandra Vučića toj pokrajini, objavljeno je u Prištini.

Kosovska vlada dozvolila je Vučiću da boravi na Kosovu tri sata, prenosi kosovski javni servis RTK na svom portalu.

Vest je potvrdio i ministar spoljnjih poslova Enver Hodžaj, koji je na konferenciji za novinare rekao da je "posle mnogo uslovljavanja" odlučeno da se Vučiću dozvoli poseta.

Hodžaj je kazao da je ta odluka doneta u duhu dobre volje prema međunarodnim prijateljima Kosova, Nemačkoj i EU, iako je to bilo teško za kosovsku vladu zbog "poslednjih provokacija Srbije".

Vučić, koji je i predsednički kandidat, trebalo bi sutra da prisustvuje predizbornom skupu u Leposaviću, na severu Kosova.

Đurić: Nemoguće je ucenjivati Vučića

Predizborni skup u Leposaviću svakako će biti održan, a Aleksandar Vučić će u toku dana saopštiti javnosti kakav je njegov konačan stav o tom pitanju i da li će sutra ići na Kosovo i Metohiju, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je istakao da su političari u Prištini pogrešnog čoveka pokušali da uslovljavaju i ucenjuju.

"Kada uslovljavate i ucenjujete Aleksandra Vučića, uslovljavate i ucenjujete pogrešnog čoveka", rekao je Đurić za Tanjug.

Navodi da ono što rade političari u Prištini, ne bez spoljne podrške, jeste apsolutno skandalozno.

"Oni koji u Leposaviću imaju vlasti onoliko koliko ima vode u Sahari su rešili da nekome postavljaju uslove", kaže Đurić i ističe da je siguran da ono što kao uslove pokušavaju preko medija da postave, Vučić ne može da prihvati.

Očigledno je, navodi, da političari u Prištini ne mogu da podnesu činjenicu da oni ne mogu da okupe ni blizu toliko ljudi u Prištini koliko Vučić može da okupi Srba na KiM.

"Skup zakazan za sutra će svakako biti održan, a mi vidimo da, uz sva prenemaganja EU, koja navodno nastoji da obezbedi uslove da se skup održi i ponižavanja koja dolaze iz albanskih medija, nisu stvoreni ni najmanji uslovi za tako nešto", rekao je Đurić i naveo da će Vučić u toku dana javno saopštiti javnosti kakav je njegov konačan stav o tom pitanju i da li će sutra ići na Kosovo i Metohiju.

 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.