Vučić: Vlast bez plana za Kosovo i Metohiju

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vlast bez plana za Kosovo i Metohiju

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je da vlast u Srbiji nema nikakav plan za Kosovo i Metohiju.

Srpska napredna stranka tvrdi da vlast u Srbiji nema nikakav plan niti rešenje za Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i Metohiju, a da "spinovanjem" informacija skreće pažnju sa teške političke i ekonomske situacije u zemlji.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za novinare da vlast jedino čeka "da se slomi mirni i demokratski otpor srpskog naroda, da prođe neko vreme i onda kažu - čiča miča i gotova priča".

Prema njegovim rečima, zato što nema rešenje po ključnim ekonomskim i političkim pitanjima, vlast pribegava proizvodnji drugih afera "a čuveni spin doktori iz kabineta će sve da urade da glavna vest bude šta se zbivalo pre 10,15, 20 godina, a ne njihova današnja nesposobnost".

Vučić je naveo i da SNS pita vladu šta joj je plan i šta joj je cilj da postigne na Kosovu i Metohiji, šta će ponuditi srpskom narodu na severu Kosova i šta očekuje od međunarodne zajednice.

Komentarišući pisanje pojedinih medija da Srbe na severu Kosova i dešavanja na barikadama kontrolišu SNS i DS S, Vučić je rekao da njegova stranka ni na koji način nije te ljude organizovala.

Koštunica: Jasno reći EU da Srbija stoji iza naroda na KiM

Stefanović: Intenzivni razgovori o inicijativi Srbije

Šef Euleksa obišao prelaze

- Na barikadama je narod, na barikadama su obični ljudi koji ne pripadaju nijednoj stranci i koji pripadaju svim strankama - rekao je Vučić i dodao da je moguće da više vole SNS, možda i DS S nego što vole stranke na vlasti.

- Nismo ih mi organizovali, narod se sam organizovao - podvukao je Vučić i naveo da treba da se stide oni koji su napisali da tamo ima i kriminalaca uz ocenu da kriminalaca ima u okviru i redovima onih koji su mislili da tim narodom mogu da manipulišu.

SNS pita vlast, naveo je Vučić, i da li je toliko teško da zakaže sednicu srpskog parlamenta na kojoj bi se videlo da li vlada uživa poverenje narodnih poslanika i da se vidi ko su oni koji će joj pružiti podršku u "ovako teškoj situaciji".

Zamenik predsednika SNS je, povodom niza hapšenja za malverzacije poslednjih dana, ocenio da je nedovoljno samo hapšenje činovnika kada one koji su donosili odluke koje su se ticale velikog novca i korpucije niko ništa i ne pita niti odgovaraju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.