Vučić: O Kosovu ne može da se glasa

Izvor: Kurir, 29.Apr.2013, 07:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: O Kosovu ne može da se glasa

Pitanje može da bude da li ste za briselski sporazum, ali ne da li Kosovo treba da bude u Srbiji, rekao prvi potpredsednik Vlade

BEOGRAD - Pitanje svih pitanja.

- Država je spremna da prihvati referendum o briselskom sporazumu s pitanjem „da li ste za sporazum ili ne“, ali ne dolazi u obzir da pitanje bude „da li Kosovo treba da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Srbiji“ - rekao je juče potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić na TV Prva.

- Rekao sam Srbima s Kosova: Idemo na referendum, ali nemojte da se igrate time da nam govorite da pitanje treba da bude „da li Kosovo treba da bude u Srbiji ili ne“. Ko će na to da kaže ne? .

Vučić je podsetio da je Srbima sa severa ponuđeno da se održi referendum, ali da onimoraju da prihvate  odluku većine  i da učestvuju u primeni sporazuma.

Upitan da li očekuje da će Srbi sa severa KiM pristati na dogovor o referendumu, on je rekao:

- Takvom odgovoru se nadam u utorak, a plašim se da ga neće biti.

Veliki zahtev

Vučić je naveo da je, kad je na sastanku sa Srbima rekao da je i pitanje „da li ste za sporazum ili ne“ prihvatljivo, jedan od predsednika opština Slaviša Ristić odgovorio: - Može, ali nemojti  da se uključuješ u kampanju.

- Rekao sam da to tako ne može. Moram da se uključim, jer hoću da kažem narodu da je to način da Srbija opstane, da ne budemo izolovani, da nam ne uvode vize i da prestane to da ne razgovaramo ni sa kim u svetu - rekao je Vučić.

Odluka se ne menja

Vučić je rekao i da se mora postići dogovor sa Srbima sa severa.

- A odluku o sporazumu mogu da promene na izborima, na referendumu - ako većina naroda kaže da je protiv, ali uličnim protestima nikad.

Dolazak Srba neizvestan

Načelnik Kosovskomitrovičkog okruga Radenko Nedeljković za Kurir nije mogao da kaže s kakvim predlozima će delegacija sa severa Kosova otići u Beograd jer „još nisu dobili poziv za sastanak“.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.