ŠTA SRBIJA OČEKUJE OD PREGOVORA? Vučić: I najgori razgovor sa Prištinom bolji je od toga da razgovora nema

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 14:45

ŠTA SRBIJA OČEKUJE OD PREGOVORA? Vučić: I najgori razgovor sa Prištinom bolji je od toga da razgovora nema

Predsednik Vučić se obratio iz Kine, pa pomenuo i situaciju na KiM.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je važno da Beograd i Priština razgovaraju i vode dijalog, iako je jasno da premijer privremenih pirštinskih institucija Aljbin Kurti ne želi dijalog.

- Važno je da se razgovara, da vodimo dijalog, iako znamo da od toga nema ništa, jer Kurti nikada nije želeo dijalog. Mi želimo dijalog, mi želimo formiranje Zajednice srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opština, sprovođenje onoga što smo dogovorili, pogotovo Briselskog sporazuma, koji je potpisan pre gotovo 11 godina. Plašim se da nemamo sagovornike za to, ali i najgori razgovor bolji je od toga da razgovora nema - izjavio je Vučić.

Vučić je u Pekingu, gde prisustvuje samitu inicijative "Pojas i put", na pitanje novinara da prokomentariše navode pojedinih medija da "maltretira" Srbe na KiM, rekao je da je najpre bio za to da se učestvuje na izborima na severu, a da Srbi sa KiM nisu bili za to.

- A onda sam rekao da podržavam svaku njihovu odluku. Uvek ću podržati svaku odluku Srba sa KiM, čak i kada nije ni u njihovom, ni u našem sveukupnom interesu. Morate da budete uz te ljude i kada je lako i kada je teško - rekao je Vučić.

Govoreći o Srbima sa KiM, Vučić je rekao da nikada nikoga ne primorava, niti to može da učini.

- Niti sam ja vlasnik njihovih života, niti njihove budućnosti. Ja sam im rekao da su promenjene okolnosti, pa da bi bilo dobro da razmisle i da ih ja molim za to - naveo je Vučić.

On je dodao da su se mnogi političari u našoj zemlji, posle događaja u Banjskoj, okrenuli i napali sopstveni narod.

- Samo su im Srbi bili krivi. Ja to nisam radio, iako mi je bilo najteže. Noćima nisam spavao zbog pritisaka i pretnji. Morate da budete jaki i tvrdi kad je vašem narodu teško i da budete uz njega, a ne samo kad je lako. Kad je veliko veselje i kad je sve dobro svima, tada imate njih 500 koji dolaze na žurke i rođendane. Kad je teško i kada imate demonstracije ispred svoje kuće, nema njih dvoje-troje da se skupe -  primetio je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić iz Pekinga: Nisam ja vlasnik života i budućnosti Srba na Kosovu

Izvor: Danas, 16.Okt.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da Srbija želi formiranje Zajednice srpskih opština i sprovođenje Briselskog sporazuma koji je jedini potpisan.

Nastavak na Danas...

Predsednik: Podržaću svaku odluku Srba sa KiM, čak i kada nije ni u njihovom, ni u našem sveukupnom interesu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je važno da Beograd i Priština razgovaraju i vode dijalog, iako je jasno da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne želi dijalog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.