Izvor: Vostok.rs, 10.Nov.2015, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nemam vremena za kuknjavu i žalopojke iz Prištine

10.11.2015. -

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je važno da se dijalog Beograda i Prištine nastavi, ponovio da Srbija na uvrede iz Prištine neće odgovarati uvredama i dodao da mu je lično žao zbog reagovanja pojedinih evropskih zvaničnika i država na odluku Uneska.

Upitan da prokomentariše reagovanje nekih zemalja, među kojima su i Velika Britanija i SAD, koje su razočarane odlukom Uneska da ne primi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Kosovo u tu instituciju, Vučić je rekao da mu je žao što su svi oni toliko razočarani, te da on nije razočaran, bar ne rezultatom.

„Razočaran sam što su oni u taj ceo postupak ušli ne pitajući i ne obaveštavajući Srbiju i očekujući potpuno drugačiji rezultat“, rekao je Vučić.

On je naveo da neće da komentariše „kuknjavu i žalopoljke“ iz Prištine, kao ni to da se oni predstavljaju kao velika žrtva, budući da o zaštiti kulturne baštine nisu želeli da razgovaraju u Briselu i da su čak pretili da će reći da Beograd laže ako kaže da je tu temu pokretao u Briselu.

„Pa kako sad? Još su bili sigurni da će da nas ponize i da će Srbiju još jednom da zgaze, a pošto se to nije desilo, treba da izigravaju žrtvu“, upitao je Vučić.

On je rekao da Srbija na uvrede uvredom neće da odgovara i da je za nas važno da se dijalog nastavi.

„Toliko smo bili razočarani celom akcijom, kako je povedena, da ne možemo da budemo razočarani kako je završena“, rekao je Vučić.

On je rekao da je i to što „brojni evropski zvaničnici takođe plaču“ njihova politika, jer su priznali nezavisnost Kosova.

„Šta da im radim, to je njihova politika, oni su priznali nezavisnost Kosova i ponašaju se u skladu sa svojom politikom. I Srbija će se ponašati u skladu sa svojom politikom i mi nećemo priznati nezavisnost Kosova“, rekao je Vučić.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.