Vučić: Kosovski specijalci pokušali da miniraju prugu

Izvor: N1 televizija, 14.Jan.2017, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Kosovski specijalci pokušali da miniraju prugu

Specijalne snage Albanaca pokušale su deo pruge da miniraju, poslate su i jedinice ROSU na sever, rekao je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare, povodom situacije na Kosovu, a u vezi sa probnom vožnjom voza na relaciji Beograd - Kosovska Mitrovica.

Hitna sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti održana je danas od 18.15, a predsednik Nikolić će u nedelju predsedavati sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vučić je rekao da je voz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << krenuo na put, a da su onda počele da se dešavaju "gotovo neverovatne stvari".

Specijalne snage Albanaca pokušale su deo pruge da miniraju, rekao je. "Iz mesta Lužane, samo od Albanaca sastavljenu jedinicu, poslali su sa dugim cevima na Jarinje, gde je trebalo da sačekaju voz, uhapse mašinovođu i putnike, i time dovedu do velikih sukoba", preneo je predsednik Vlade Srbije saznanja.

Srbi koji su čuli za to, kako je naveo, okružili su tu jedinicu. Albanci su onda poslali mimo odobrenja NATO, ili bilo čijeg,17 oklopnih vozila sa specijalnim jedinicama ROSU, na sever, sa ciljem da isprovociraju sukobe, dodao je.

"Moja odluka je bila da zaustavim voz u Raški, i da pokažemo svima da želimo mir... Obavio sam razgovor s Mogerinijevom, obavestio je o situaciji, i rekao joj koliko smo razočarani reakcijom EU", istakao je.

Dodao je da će obavestiti Rusiju, Kinu i SAD o "igrama koje su pripremane na Kosovu".

Ovo je moja poslednja molba Albancima na KiM je da ne pokušavaju da napadnu srpski narod oružjem na KiM, jer Srbija neće te napade dozvoliti, poručio je Vučić.

"Molimo da se ponašaju odgovorno, mir je u svačijem interesu... I da ne ruše ono što smo dugo gradili... Voz nije pretnja nikome, čokoladica nije pretnja nikome, a ni đuveč", naveo je.

Samo ih molim da ne ubijaju Srbe, to je sve što imam da kažem, ne mogu da odgovaram na dalja pitanja, rekao je Vučić i završio konferenciju.

Podsetimo, sa beogradske železničke stanice, oko 8.30, krenula probna vozna linija do Kosovske Mitrovice, a direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da bi njeno zaustavljanje značilo kršenje osnovnih ljudskih prava i slobode kretanja.

Izvor: N1

Ranije je Priština uputila zahtev EU da "zaustavi ilegalbni voz", ali je iz Brisela danas poručeno da se svi problemi, pa i ovaj, moraju rešiti zajedničkim dijalogom s Beogradom, preneli su kosovski mediji.

U toku dana pojavili su se snimci na Fejsbuku na kojima se vide maskirane osobe, u crnoj odeći, kako navodno postavljaju eksploziv sa žicama, prekrivajući ih snegom, na pruzi kojom bi voz trebalo da prođe.

Nakon što je na Fejsbuk stranici "Jedna nacija" (Nje kombi) objavljen video, što su preneli kosovski mediji, policija na severu Kosova je izvršila inspekciju cele pruge i utvrdila da mine nisu postavljene i da je pruga potpuno bezbedna.

Voz je stajao u Raški od 16.30 do nešto iza 19 sati, a prema redu vožnje trebalo je u Mitrovicu da stigne oko 19 sati.

Nakon toga, vratio se za Beograd, a putnici koji su krenuli za Mitrovicu, nastavili su organizovanim autobusom ka odredištu.

Iz voza je, kako je prenela Beta, izašao Miša Vacić, čim su ušli u stanicu u Raški. On je novinarima rekao da su mu ulazak na Kosovo zabranili organi iz Prištine, kao službeniku Vlade Srbije, a da je izašao kako bi omogućio da voz stigne do Kosovske Mitrovice.

Polazak voza jutros je pratila naša reporterka Maja Đurić. Pogledajte šta je zabeležila:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić oštro upozorio Albance: Mir je u svačijem interesu! Ne igrajte se!

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jan.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da su Albanci pokušali da miniraju prugu kojoj je trebalo da prođe voz koji je jutros krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici...- Trebalo je da uhapse mašinovođu i putnike voza i time dovedu do velikih sukoba. Kada...

Nastavak na Vesti-online.com...

ALBANCI HTELI DA IZAZOVU RAT NA SEVERU KOSOVA: Sprečen masakr Srba u vozu!

Izvor: Kurir, 15.Jan.2017, 09:30

...Priština hoće rat na Kosovu! Premijer Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je Priština povodom ponovnog otvaranja železničke linije Beograd - Kosovska Mitrovica pokušala da izazove sukobe širih razmera, s planom da najpre minira deo pruge, a potom uhapsi mašinovođu i sve putnike u vozu!...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.