Vučić: Bespoštedna borba protv korupcije

Izvor: Mondo, 20.Sep.2012, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Bespoštedna borba protv korupcije

Predsednik i potpredsednik Vlade Srbije u odvojenim sastancima sa novim ambasadorom SAD Majklom Kirbijem naglasili rešenost vlade o bespoštednoj borbi protiv sistemske korupcije i zatražili pomoć SAD za postizanje pravednog i održivog rešenja za Kosovo. .

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je na sastanku sa ambasadorom Majklom Kirbijem naglasio da će Srbija stvoriti povoljnu klimu za dolazak novih investicija.

Vučić je potvrdio spremnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbije da nastavi dijalog sa Prištinom i ispuni obaveze koje je preuzela prethodna Vlada.

Obe strane konstatovale su da se odvija veoma dobra saradnja u vojnoj oblasti, a posebno je istaknuta uloga Nacionalne garde Ohaja koja je u velikoj meri podržala proces reforme sistema odbrane, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Srpska i američka strana su naglasile potrebu za unapređenjem bilateralnih odnosa, a novopostavljeni ambasador SAD Kirbi izrazio je punu podršku procesu evropskih integracija Srbije.

Sa ambasadorom SAD danas je razgovarao i premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić, koji je i ministar unutrašnjih polsova, rekao je novom ambasadoru u Beogradu da Srbija očekuje pomoć SAD za postizanje pravednog i održivog rešenja za Kosovo.

"Vlada Srbije se zalaže za to da se problemi na Kosovu i Metohiji rešavaju mirnim putem i dijalogom i očekuje pomoć SAD kako bi se došlo do pravednog i održivog rešenja, uz poštovanje legitimnih ineresa i Srba i Albanaca", rekao je Dačić, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U razgovoru je takođe ocenjeno da saradnja Srbije i SAD u borbi protiv organizovanog kriminala daje dobre rezultate.

Kirbi je juče predao akreditivna pisma predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

(MONDO/agencije, foto: Tanjug/Nenad Milošević)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.