Vučević: Situacija je u najmanju ruku uznemirujuća VIDEO

Izvor: B92, 04.Okt.2023, 08:24

Vučević: Situacija je u najmanju ruku uznemirujuća VIDEO

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević gostujući na Prva TV kazao je da je situacija na KiM u najmanju ruku uznemirujuća i da je život za Srbe neodrživ.

Kako je rekao, od dolaska Kurtija na čelo privremenih prištinskih institucija, Srba na KiM je manje za 11 odsto i plaši se da će se taj trend nastaviti.

"Imamo iskreno divljenje prema svim Srbima koji ostaju i opstaju na KiM sve ove godine. To je život u nemogućim uslovima. Niko od nas ne može da percipira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta se dešava i kakav je to život", naveo je.

On je pojasnio kroz šta sve prolaze Srbi na KiM, i dodao je da takva situacija nije samo posle 24. septembra.

Osvrćući se na navode da Srbija gomila vojsku na administrativnoj liniji, ministar je rekao da ćemo neke političke zahteve, konsekvence i ciljeve videti u narednim danima.

Vučević je kazao da su dva dana posle dešavanja u Banjskoj, imali pik sa brojnošću od 8.350 vojnika.

"Imali smo u decembru 2022. 14.000 vojnika. Dok pričamo, imamo ispod 4.000 vojnika u KZB, na suverenom delu države. Kada čujete optužbe da nešto gomilamo... Koriste otrcane fraze da bi nekoga etiketirali. Imamo deagnovažanje dela jedinice, vraćaju se u svoje kasarne, a Vojska Srbije prati šta se dešava na prostoru koji po međunarodnom pravu pripada našoj zemlji", istako je Vučević.

"Taj narativ da se Srbija spremila da nešto uradi, obučavala i naoružavala grupe je zbir glupost sa ciljem da se politički diskreditujemo..., dodao je.

Osvrnuo se i na navode da je Srbija učestovala u dešavanju u Banjskoj i naveo da je to kampanja koja se vodi da bi se diskreditova zemlja.

"I albanska policija koristi naše naoružanje, što smo dokazali... Od koga su kupili, to je veliko pitanje... Da li po toj analogiji kako Priština tvrdi da to

znači da obučava ljude, onda po to istoj analogiji da smo naoružavali i obučavali kosovsku policiju što je glupost", objasnio je Vučević.

O hapšenju Milana Radoičića, kome je u utorak određen pritvor, Vučević je kazao da je Srbija država sa institucijama, gde postoji pravni poredak.

"Nismo nastali na terorističkim aktima, na tuđoj teritoriji kao što to neki pokušavaju", rekao je i dodao:

"Naše institucije su morale da reaguju zbog podataka koji su se pojavili u medijima, kao i nakon izjave Milana Radoičića da je 24. septembra bio KiM. Ne radi se to da bi se Srbija dodvorila već da bi Srbija bila pravna država. To radi ozbiljna država", rekao je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"SITUACIJA JE U NAJMANJU RUKU UZNEMIRUJUĆA" Vučević otkrio kakve su namere Aljbina Kurtija

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2023

Ministar odbrane Srbije otkrio važne detalje..Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević gostujući na Prva TV kazao je da nasilje na Kosovu i Metohiji traje dolaskom Albina Kurtija na vlast...- Čovek ne odustaje od svog krajnjeg cilja, a to je da nema Srba - kazao je Vučević. On je pojasnio kroz...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.