Vreme da imovinska pitanja budu na stolu u Briselu

Izvor: Akter, 18.Dec.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme da imovinska pitanja budu na stolu u Briselu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je danas osudila to što su privremeni organi samouprave u Prištini zaposeli prostorija uprave Nacionalnog parka Šar Planina, uz ocenu da je kranje vreme da se imovinska pitanja stave na sto u briselskom dijalogu

"Kako ne bismo ušli u beskonačnu spiralu incidenata uzrokovanih različitim viđenjem imovinskih pitanja, krajnje je vreme da ona budu stavljena na sto u briselskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << dijalogu", navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija podseća da je temeljni princip procesa normalizacija odnosa Beograda i Prištine rešavanje pitanja od obostranog interesa dijalogom, a ne jednostranim potezima, te da kontinuiranim jednostranim potezima, koji u suštini predstavljaju akte pravnog nasilja, Priština obesmišljava nastojanja da se nesuglasice i otvorena pitanja rešavaju dijalogom.

"Sve učestalije provokacije Prištine napadima na preduzeća i imovinu Srbije iskušavaju naše strpljenje i prete da trajno ugroze proces normalizacije odnosa, koji mora da počiva na dobroj veri, a ne na pravnom nasilju", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Priština jednostranim potezima svakako ne doprinosi jačanju srpsko-albanskog poverenja, što bi trebalo da bude jedan od rezultata procesa normalizacije.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da jedini izgovor za jednostrane akte može biti samo želja Prištine da isprovocira blokadu dijaloga.

"Apelujemo na predstavnike privremenih organa samouprave u Prištini i međunarodne predstavnike na KiM da stvar bude vraćena na pređašnje stanje, a da ovo kao i sva druga sporna pitanja bude rešeno na civilizovan način - dijalogom", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oštro je osudila zaposedanje prostorija uprave Nacionalnog parka Šar Planina, čime je 26 srpskih radnika bez ikakvog pravnog osnova odstranjeno sa radnog mesta.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vreme da imovinska pitanja budu na stolu u Briselu

Izvor: B92, 18.Dec.2015

Kancelarija za KiM osudila je to što su privremeni organi samouprave u Prištini zaposeli prostorija uprave Nacionalnog parka Šar Planina...Kancelarija je ocenila da je kranje vreme da se imovinska pitanja stave na sto u briselskom dijalogu..."Kako ne bismo ušli u beskonačnu spiralu incidenata uzrokovanih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.