Vlast prekršila Rezoluciju 1244

Izvor: B92, 19.Apr.2012, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vlast prekršila Rezoluciju 1244"

Despotovac -- Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da je aktuelna vlast prekršila Rezoluciju 1244 i napravila niz pogrešnih poteza vezanih za problem Kosova i Metohije.

Ilić je naveo da su takvi potezi doveli do toga da se Kosovo ponaša kao nezavisna država.

"Ova vlada je prekršila Rezoluciju 1244 i uvođenjem Euleksa napravila niz pogrešnih poteza i logično je da kruna svega bude i to da se Kosovo ponaša kao nezavisna država", rekao je Ilić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Despotovcu.

On je dodao da zvezdica koja stoji uz Kosovo na regionalnim skupovima na kojima učestvuje i Srbija ne znači ništa.

Ilić smatra da je predsednik Demokratske stranke Boris Tadić "sve odradio kako ne treba i da sad nema šta da obećava" jer će, kako je ocenio, posao nove vlade biti da uđe u pregovore sa EU, Amerikom, Rusijom, Kinom i da nađe određena rešenja.

"Tadić je sve prihvatio da bi dobio status kandidata, jer je smatrao da će na osnovu toga dobiti ove izbore", rekao je Ilić.

On je dodao da je Srbija dobila status kandidata, ali da neće dugo ući u Evropsku uniju, a da sa duge strane ima velikog partnera u Rusiji.

"Nećemo dugo ući u EU. Sporazum sa Rusijom će ostati na snazi. Mi imamo u Rusiji trenutno najvećeg partnera, status najpovlašćenije nacije na svetu što nam mnogo znači", rekao je Ilić i dodao da treba održati dobre odnose i sa Kinom, Japanom i SAD.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.