Vlada pozvala građane KiM da izađu na izbore

Izvor: RTS, 05.Jun.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada pozvala građane KiM da izađu na izbore

Vlada Srbije pozvala je građane Kosova i Metohije da u nedelju, 8. juna, izađu na parlamentarne izbore za privremene institucije samouprave u pokrajini.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, Vlada Srbije smatra da je neophodno osvojiti što više pokrajinskih poslaničkih mandata i staviti ih u funkciju opstanka Srba, formiranja Zajednice srpskih opština, kao i u funkciju preduzimanja utvrđenih mera državne politike "s ciljem otežavanja dalje promocije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i sprovođenja politike jednostrano proglašene nezavisnosti 'Kosova'".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da izlaskom na izbore Srbi nastavljaju političku borbu koja treba da omogući stvaranje Zajednice srpskih opština.

Gostujući u emisiji RTS-a "Oko" Marko Đurić je rekao da je sada važno da ceo narod jedinstveno stane iza državne politike.

"To je ono što su Albanci na Kosovu imali, ta vrsta jedinstva, ta vrsta discipline i poslušnosti koja je nama nedostajala. Mi sad idemo da im uzmemo te mandate, da im otežamo posao, da ne mogu da tvrde da imaju skupštinu Kosova u kojoj svi poslanici tvrde da je to nezavisna država, jer to nije nezavisna država i za nas nikada neće biti", rekao je Đurić.

Izlaskom na izbore i slanjem predstavnika u privremene institucije samouprave u Prištini učinićemo našu pregovaračku poziciju snažnijom, a separatiste sve daljim od ostvarivanja njihovih ciljeva, navodi se u saopštenju koje prenosi Tanjug.

Masovnim izlaskom na birališta, ocenila je Vlada na današnjoj sednici, osujetiće se namere ekstremnih političkih krugova u Prištini, koji su uz pomoć dela međunarodne zajednice nastojali da isključe Srbe iz biračkog procesa i umanje političku snagu Srba u južnoj pokrajini.

Borba za broj poslanika i političku snagu Srba u privremenim institucijama na izborima u nedelju tek počinje, i bez dogovora sa predstavnicima Srbije i srpskog naroda neće biti moguće konstituisanje privremenih organa vlasti u Prištini, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, učešće na kosovskim izborima je metod političke borbe prilagođen okolnostima u kojima se Srbija nalazi, a podrška predstavnicima Srba i Srbije, građanska i patriotska dužnost svakog građanina Srbije na području AP Kosovo i Metohija.

"Jedinstvom i odlučnošću u sprovođenju dugoročno projektovane državne politike treba pokazati odgovornost i snagu jedne jedine i nedeljive države Srbije", ocenila je Vlada Srbije na današnjoj sednici.

Na današnjoj sednici, Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskim komunikacijama kao i Predloge zakona o zaštiti potrošača i zakona o izmenama i dopunama Zakona o poštanskim uslugama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.