Vlada minira Ustavni sud Srbije?

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2012, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada minira Ustavni sud Srbije?

Vlada Srbije juče nije odgovorila Ustavnom sudu Srbije (USS) u vezi pokretanja postupka za ocenu ustavnosti Uredbe o zajedničkom upravljanju prelazima između centralne Srbije i pokrajine Kosovo i Metohija, iako je istekao rok od 30 dana kada je to bila u obavezi da učini.

Poslednji čas za spas: Peticija DSS-a  

Šef vladine kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je "da nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << informaciju o tome", dok je "Vestima" u USS potvrđeno da su se Dačićevom kabinetu obratili 2. novembra i dali rok od 30 dana za odgovor.

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić juče je upozorio srpsku vladu da je rok istekao i da krši Ustavni zakon na najosetljivijim oblastima - na pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

"Po dobijanju odgovora ili bezuspešnog proteka roka za odgovor, Ustavni sud će nastaviti postupak u ovim predmetima", rečeno je u USS, ali je izostao odgovor na naše pitanje da li će sud doneti privremenu meru o zabrani delovanja proisteklog iz briselskog sporazuma, dok se sud konačno ne izjasni da li su uredbe u skladu sa Ustavom.

DSS je još 24. oktobra podnela zahtev za ocenu ustavnosti četiri uredbe proistekle na osnovu sporazuma Beograda i Prištine u Briselu, nakon čega je Ustavni sud pokrenuo postupke za te predmete.

Osim Uredbe o kontroli prelaska administrativne linije prema AP KiM, Koštuničina stranka osporava i uredbe koje se odnose na matične knjige, katastar i priznavanje kosovskih diploma.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.