Vlada Srbije traži oslobađanje uhapšenih u Gračanici

Izvor: Kurir, 08.Jan.2013, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije traži oslobađanje uhapšenih u Gračanici

BEOGRAD - Vlada Srbije osudila je danas nasilje u Gračanici kada su pripadnici kosovske policije uhapsili deset mladića koji su prisustvovali Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica i pozvala predstavnike međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji da oslobode uhapšene.

Vlada, kako se navodi u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima, najoštrije osuđuje jučerašnje nasilje u Gračanici i od međunarodnih misija na Kosovu traži da spreče ovakve provokacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ekstremnog dela kosovskih privremenih vlasti čiji je cilj zastrašivanje Srba i sprečavanje dijaloga i mirnog rešavanja problema u Pokrajini.

"Vlada Srbije upozorova međunarodnu zajednicu da lokalne vlasti na Kosovu i Metohiji onemogućavaju obeležavanje hrišćanskih praznika i zahteva od pripadnika Kfora, UNMIK-a i Euleksa da, u skladu sa svojim mandatom, zaštite građane u južnoj pokrajini i obezbede poštovanje građanskih i verskih sloboda", navedeno je u saopštenju.

Grupi srpskih mladića privedenih nakon liturgije u manastiru u Gračanici određen je pritvor od 48 sati, a Kosovska policija saopštila je da su privedeni bili sumnjivi jer su stalno pratili policijsko obezbeđenje koje je imao direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada traži oslobađanje uhapšenih u Gračanici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2013

BEOGRAD -..Vlada Srbije osudila je danas nasilje u Gračanici kada su pripadnici Kosovske policije uhapsili deset mladića koji su prisustvovali Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica i pozvala predstavnike međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji da oslobode uhapšene...Vlada, kako se navodi u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vlada traži oslobađanje uhapšenih u Gračanici

Izvor: Mondo, 08.Jan.2013

Vlada Srbije osudila je danas nasilje u Gračanici kada su pripadnici Kosovske policije uhapsili deset mladića koji su prisustvovali Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica..Vlada je pozvala predstavnike međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji da oslobode uhapšene...Vlada, kako se navodi u saopštenju...

Nastavak na Mondo...

Uhapšeni Srbi uskoro slobodni

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2013

Advokat jednog od uhapšenih Srba Asdren Hodža rekao je za RTS da je tužilac odbacio krivičnu prijavu kosovske policije i prebacio predmet sudiji za prekršaje. Hodža dodaje da će uhapšeni verovatno biti novčano kažnjeni i da u pritvoru mogu ostati do sutra u 13 časova. ..Foto: Ilustracija..Vlada...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.