Više od 500 Albanaca iz Srbije u Elbasanu

Izvor: RTS, 09.Okt.2015, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 500 Albanaca iz Srbije u Elbasanu

Bez obzira na stroge mere ne samo albanskih već i srpskih vlasti, koji su "birali publiku" koja će pratiti meč fudbalera Albanije i Srbije u Elbasanu, nekoliko stotina Albanaca iz Srbije otišlo je u taj grad, piše preševska agencija Preševa jone, prenosi Tanjug.

Prema navodima te agencija, koja je angažovala tri novinara da prate taj susret, Albanci iz Srbije su otputovali noseći albanske crveno-crne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zastave i transparente i pevajući pesme "Elbasane, Elbasane lepi, čitavo istočno Kosovo (Preševska dolina) je uz tebe..." i "Kako mi je teško da budem Albanac u Srbiji, kako mi je lepo da budem Albanac u Albaniji".
Kako piše Preševa jone, u Elbasanu su već dva dana Albanci ne samo iz Preševa, Medveđe i Bujanovca, već i iz Beograda i Niša, a mnogi su pristigli iz Švajcarske i Nemačke samo zbog utakmice.
Ova agencija izveštava da je u Elbasanu više od 500 Albanaca iz Srbije, od kojih su, kako tvrdi, njih oko 200 sa albanskim pasošima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.