Vestervele: Kosovo i Srbija pokušavaju da primene dogovoreno

Izvor: Politika, 24.Jun.2013, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestervele: Kosovo i Srbija pokušavaju da primene dogovoreno

LUKSEMBURG –Šef nemačke diplomatije Gido Vetservele izjavio je danas da Srbija i Kosovo pokazuju volju i energiju da primene sporazum o normalizaciji odnosa i da je ta činjenica opšte priznata.

„Vidimo sa Srbija i Kosovo zaista pokušavaju da sprovedu ono što je odlučeno na političom nivou i želeo bih da to otvoreno priznam”, rekao je Vestervele uoči današnjeg sastanka šefova diplomatija >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << EU u Luksemburgu.

Ministri spoljnih poslova EU danas će raspravljati o napretku u primeni sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine o čemu će ih izvestiti visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, a preporuke i zaključci bi trebalo da budu usvojeni.

Šefovi diplomatija EU koji se sutra sastaju u formatu „opšti poslovi”, koji je nadležan da odlučuje i usvaja zaključke o pitanjima ulaska novih članica, najverovatnije će zaključiti da treba pokrenuti pregovore o članstvu sa Srbijom, ali će tek šefovi država i vlada 28. juna doneti konačnu odluku.

Beta

objavljeno: 24.06.2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo i Srbija pokušavaju da primene dogovoreno

Izvor: Beta, 24.Jun.2013

LUKSEMBURG, 24. juna 2013. (Beta) - Šef nemačke diplomatije Gido Vestervele izjavio je u ponedeljak da Srbija i Kosovo pokazuju volju i energiju da primene sporazum o normalizaciji odnosa i da je ta činjenica opšte priznata.

Nastavak na Beta...

Vestervele: Kosovo i Srbija pokušavaju da primene dogovoreno, i to otvoreno priznajem

Izvor: S media, 24.Jun.2013

Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele izjavio je da Srbija i Kosovo pokazuju volju i energiju da primene sporazum o normalizaciji odnosa i da je ta činjenica opšte priznata..."Vidimo sa Srbija i Kosovo zaista pokušavaju da sprovedu ono što je odlučeno na političom nivou i želeo bih da to...

Nastavak na S media...

Vestervele: Srbija i Kosovo pokazuju volju za sprovodjenje sporazuma

Izvor: Beta Video, 24.Jun.2013

LUKSEMBURG - SSef nemačke diplomatije Gvido Vestervele: Srbija i Kosovo pokazuju volju i energiju da primene sporazum i ta činjenica je opštepoznata. (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Vestervele: Srbija i Kosovo pokazuju volju, to treba priznati

Izvor: Kurir, 24.Jun.2013

Vidimo da stvarno nastoje da primene ono što je odlučeno na političkom nivou i ja bih želeo otvoreno to da priznam, naveo je nemački ministar spoljnih poslova..LUKSEMBURG - Nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele ocenio je danas da Srbija i Kosovo pokazuju volju da implementiraju briselski...

Nastavak na Kurir...

Vestervele: potreban pozitivan odgovor na napore Beograda

Izvor: Blic, 25.Jun.2013, 11:37

LUKSEMBURG - Ministar inostranih poslova Nemačke Gido Vestervele ocenio je danas, pred sednicu šefova diplomatija EU u Luksemburgu, da je potrebno da Unija ove nedelje da pozitivan odgovor na napore koje su preduzeli Beograd i Priština u normalizaciji odnosa. Gido Vestervele..„Danas ćemo još...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.