Verifikovani mandati, zaključena sednica Skupštine Kosova

Izvor: N1 televizija, 03.Avg.2017, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verifikovani mandati, zaključena sednica Skupštine Kosova

Verifikovanjem mandata svih 120 poslanika, danas je oko podne zaključena konstitutivna sednica Skupštine Kosova, a poslanici će naknadno pismenim putem biti informisani o njenom nastavku, kada bi trebalo da bude izabran predsednik parlamenta.

Nakon polaganja zakletve, svaki poslanik je potpisao njen tekst i predao ga sekretarijatu Skupštine Kosova.

Tekst zakletve glasi: "Ja, poslanik Skupštine Kosova, zaklinjem se da ću časno i odgovorno izvršavati svoje zadatke >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i da ću dostojanstveno predstavljati narod, da ću raditi u interesu Kosova i svih njegovih građana, da ću se angažovati na očuvanju i poštovanju ustavnosti i zakonitosti, zaštiti teritorijalnog integriteta, garantovanju ljudskih prava i sloboda u skladu sa zakonima zemlje i evropskim standardima. Zaklinjem se".

Predstavnik Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj zatražio je da se sednica prekine i nastavi posle dva sata pauze, pošto su, kako je rekao, potrebne dodatne konsultacije u vezi sa predlogom za izbor predsednika Skupštine Kosova.

Za taj predlog glasalo je 60 poslanika, koliko ih je bilo i protiv, pa je predsedavajući Adem Mikulovci iz Samoopredeljenja konstatovao da predlog nije prošao.

Pošto nije postignuta saglasnost oko odlaganja, predsedavajući je zaključio konstitutivnu sednicu, a poslanici koalicije PAN, koju čine DPK-a Kadrija Veseljija, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Inicijativa za Kosovo Fatmira Ljimaja, rekli su za Betu da su razumeli da je predsedavajući zaključio sednicu "samo za dva časa".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.