Vanredna sednica kosovskog parlamenta: O Albancima u Preševu, Medveđi i Bujanovcu

Izvor: B92, 28.Jun.2019, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna sednica kosovskog parlamenta: O Albancima u Preševu, Medveđi i Bujanovcu

Kosovska skupština održaće u ponedeljak vanrednu sednicu parlamenta na kojoj će razmatrati situaciju u kojoj žive Albanci u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Kako prenosi prištinska Koha ditore, tema sednice, koja će biti održana 1. jula, biće "situacija u kojoj se nalaze Albanci u Preševu, Medveđi i Bujanovcu".

Takođe se navodi da će na sednici biti razmatrano angažovanje, kako se navodi, "institucija Republike Kosovo oko njihovih prava i teškoća".

Kako je ranije najavio RTK, na vanrednoj sednici bi trebalo da bude usvojena rezolucija o pomoći stanovništvu u tim opštinama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vanredna sednica Kosovskog parlamenta, tema - Albanci u Preševu, Medveđi i Bujanovcu

Izvor: Blic, 28.Jun.2019

Kosovska skupština održaće u ponedeljak vanrednu sednicu parlamenta na kojoj će, kako je najavljeno, razmatrati situaciju u kojoj žive Albanci u tri opštine centralne Srbije - Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.