Valjdet Sadiku novi oficir za vezu Kosova u Beogradu

Izvor: Blic, 20.Jun.2013, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjdet Sadiku novi oficir za vezu Kosova u Beogradu

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga imenovala je danas dosadašnjeg ambasadora Kosova u Hrvatskoj Valjdeta Sadikua za oficira za vezu u Beogradu, saopšteno je u Ministarstvu inostranih poslova Kosova.

Jahjaga je donela ovu odluku na predlog ministra spoljnih poslova Kosova Envera Hodžaja, a u saopštenju se dodaje da je prethodno stavila van snage odluku o imenovanju Ljuljzima Pecija na funkciju oficira za vezu.

Ljuljzim Peci je juče podneo neopozivu ostavku zbog, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je rekao, neslaganja sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem o njegovoj misiji.

U ostavci dostavljenoj predsednici Kosova Atifeti Jahjagi, Peci je naveo da podnosi ostavku jer ga je Tači krikovao zbog izjave da do normalizacije odnosa sa Srbijom može da dođe "tek kada Srbija bude priznala Kosovo".

"Bio sam ubeđen da je državna politika u vezi sa potpunom normalizacijom odnosa sa Beogradom upravo priznanje od strane Srbije, ali izgleda da politika nije takva. U takvim okolnostima ne prihvatam da nastavim rad u diplomatskoj službi Kosova", napisao je Peci u ostavci koju uputio predsednici Kosova.

Peci je u ponedeljak zvanično u Beogradu stupio na dužnost kao oficir za vezu Kosova, pri misiji EU.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.