VELIKI DAN ZA SRPSKI NAROD: Patrijarh Porfirije danas u Pećkoj patrijaršiji (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023, 08:54

VELIKI DAN ZA SRPSKI NAROD: Patrijarh Porfirije danas u Pećkoj patrijaršiji (FOTO)

Patrijarh srpski Porfirije stigao je juče u Pećku patrijaršiju.

Patrijarh Porfirije danas će služiti svetu liturgiju u Pećkoj patrijaršiji, a zatim će se sresti sa stipendistima iz Fonda Privrednik i Zadužbine Sime Igumanova.

Srbi na Kosovu i Metohiji obeležili su Vidovdan u Gračanici, a zbog bezbednosnih razloga, parastos palim srpskim ratnicima u Kosovskom boju nije služen na Gazimestanu.

Uprkos novoj krizi koja je zahvatila severne delove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << KiM, centralni događaj obeležavanja Vidovdana organizovan je u Gračanici u srednjovekovnom manastiru, odakle je patrijarh Porfirije poručio da su Kosovo i Metohija naš dom i naše nebo.

The Serbian Patriarch Porfirije arrived today, in the early evening hours, at his Stavropegic Monastery of Peć Patriarchate, announced by the Serbian Orthodox Church (SPC).

In the holy entourage of the Patriarch, there are the Right Reverend Bishops Teodosije of Raška-Prizren,… pic.twitter.com/NxZunmV9PG

— Dečani Monastery (@DecaniMonastery) June 28, 2023

U patrijarhovoj sveštenoj pratnji nalaze se episkopi raško-prizrenski Teodosije, marčanski Sava, novobrdski Ilarion, jegarski Nektarije i toplički Petar, kao i visokoprepodobni arhimandrit Danilo, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije, i protođakon Radomir Vrućinić, rektor Bogoslovije Svetog Save u Beogradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Patrijarh Porfirije u Pećkoj patrijaršiji

Izvor: 24sedam.rs, 29.Jun.2023

Patrijarh Porfirije će se danas, nakon liturgije, sresti sa svojim stipendistima iz Fonda "Privrednik" i Zadužbine Sime Igumanova

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.