Uklanjanje barikada u podne?

Izvor: B92, 09.Avg.2011, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklanjanje barikada u podne?

Beograd -- Sastanak odbornika sve četiri srpske opštine na severu Kosova biće održan u 12 časova u Leposaviću, posle koga bi trebalo da budu uklonjene barikade iz Rudara.

Na sastanku će biti razmatran privremeni sporazum koji je Vlada Srbije usaglasila s predstavnicima Kfora o rešenju krize na severu pokrajine.

Predstavnici Srba sa severa KiM su, posle sastanka sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ocenili da je najvažnije sačuvati mir, jedinstvo i stabilnost. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović očekuje da će već od sutra na severu Kosova kretanje biti slobodno i uspostavljen mir što će pružiti šansu nastavku dijaloga. Bogdanović je uveren naročito posle razgovora predstavnika Srba s predsednikom Srbije Borisom Tadićem da će situacija na severu Kosova biti razrešena i naglašava da je Kfor imao vrlo konstruktivnu ulogu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barikade u Rudaru se uklanjaju u podne

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2011

Sastanak odbornika sve četiri srpske opštine na severu Kosova biće održan u 12 časova u Leposaviću, posle koga bi trebalo da budu uklonjene barikade iz Rudara.

Nastavak na Radio 021...

Kosovo: Srbi ostaju na barikadama!

Izvor: S media, 09.Avg.2011

Odluka o primeni sporazuma sa Kforom i uklanjanju barikada na severu Kosova i Metohije trebalo je da bude doneta na zajedničkoj sednici odbornika srpskih opština, ali je odložena do daljnjeg. ..Sastanak odbornika sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije koji je počeo danas u 12.45...

Nastavak na S media...

Danas moguće uklanjanje barikada

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Avg.2011

LEPOSAVIĆ - Sastanak odbornika sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije biće održan danas u 12 časova u Leposaviću.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Bogdanović: Ugroženo jedinstvo na Kosovu

Izvor: Mondo, 09.Avg.2011

Ministar za Kosmet i šef tima u pregovirima Beograd - Priština, smatraju da će privremeni sporazum Vlade Srbije i Kfora ipak biti ispoštovan i pored prekida sednice predstavnika srpskih opština. Ministar Bogradonić smatra da je prekidom "upućena loša poruka građanima severa Kosova".

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.