Uhapšeni Srbi pušteni

Izvor: B92, 08.Jan.2013, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni Srbi pušteni

Priština -- Devetorica Srba koje je kosovska policija privela na Božić u Gračanici pušteni su večeras da se brane sa slobode, potvrdio za B92 Krstimir Pantić.

"Prekršajni sudija je danas, nakon višesatnog saslušanja privedenih Srba, odlučio da ih sve pusti da se brane sa slobode", rekao je zamenik direktora vladine Kancelarije za KiM i predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić.

„Ovo je samo dokaz da je i ovo hapšenje bilo politički motivisano i sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ciljem da se Srbi obeshrabre, jer su uhapšeni na najveći, najradosniji srpski praznik, kada su išli u posetu manastiru. Ja sam siguran da će i u nastavku slučaja prekršajni sudija osloboditi svake odgovornosti privedene Srbe. Ovo je dobar znak što su pušteni da se brane sa slobode i očekujem da će narednih dana oni biti oslobođeni svake vrste odgovornosti", izjavio je za B92 Pantić.

„U početku je tužilac smatrao da su oni organizovana kriminalna grupa, ali kasnije je ta optužba preinačena u optužbu za remećenje javnog reda i mira i neposlušnost prema naređenjima policije, tako da su to veoma blaga prekršajna dela i ja se nadam da će prekršajni sudija odustati i od ovih optužbi i da će svi biti oslobođeni bilo koje odgovornosti“, rekao je Krstimir Pantić.

Advokat Dejan A. Vasić, u izjavi za Tanjug, ranije danas rekao je da je kosovsko tužilaštvo našlo da u slučaju devetorice uhapšenih Srba ne postoje elementi za krivično gonjenje i da će predmet preuzeti neki od sudija za prekršaje.

Advokat Vasić, jedan od branilaca koje je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kako bi pružio pravnu pomoć Srbima koji su juče privedeni u Gračanici, rekao je da postoji mogućnost da Srbi eventualno budu novčano kažnjeni.

Devetorica Srba privedeni su juče nakon božićne liturgije u Gračanici, saslušao ih je tužilac Osnovnog tužilaštva u Prištini i oni će, nakon isteka roka od 48 sati, biti pušteni na slobodu, istakao je Vasić.

Ranije danas zamenik direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić izjavio je da je Kancelarija angažovala advokate koji će zastupati devetoricu kosovskih Srba koji su uhapšeni na Božić u Gračanici, a direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da hapšenje devetorice mladića predstavlja čistu provokaciju i grubo nasilje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U toku saslušanje uhapšenih Srba

Izvor: Kurir, 08.Jan.2013

Pred osnovinim tužilaštvom u prištini započelo je saslušanje još četvorice privedenih Srba koje je KPS na Božić uhapsila u Gračanici..BEOGRAD - Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Saša Rašić rekao je da slučaj Srba koji su privedeni nakon Božićne liturgije u Gračanici vodi...

Nastavak na Kurir...

U toku saslušanje uhapšenih Srba

Izvor: Akter, 08.Jan.2013

Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Saša Rašić rekao je da slučaj Srba koji su privedeni nakon Božićne liturgije u Gračanici vodi osnovno tužilaštvo u Prištini, kao i da je "preostalo ispitivanje još četvorice privedenih"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.