Učenici sa Kosova u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2012, 05:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici sa Kosova u Beogradu

BEOGRAD -

Oko 1.500 učenika osnovnih škola sa Kosova i Metohije stiglo je danas u Beogradu, gde će, u okviru manifestacije "Mala matura-veliko srce", provesti naredna četiri dana družeći se s vršnjacima iz beogradskih škola.

Osmake su ispred Palate Srbije dočekali predstavnici ministarstava Kosova i Metohije i prosvete i nauke, koji su im poželeli dobrodošlicu i ugodan boravak u Beogradu.

"Ovo je sedma generacija učenika sa Kosova i Metohije koji će maturu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proslaviti u Beogradu", rekla je načelnica Odeljenja za prosvetu u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Ružica Milić.

Milićeva je ukazala da će kosovskim đacima domaćini biti vršnjaci iz osnovnih škola u beogradskim opštinama Palilula, Novi Beograd, Čukarica, Savski venac, Vračar, Rakovica, Voždovac, Zvezdara, Stari Grad, Zemun, Surčin, Obrenovac i Grocka.

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Trninić je osmacima sa Kosova i Metohije poželeo lep provod u Beogradu i da, kako je naveo, bar na nekoliko dana zaborave na probleme koji ih opterećuju.

Manifestaciju "Mala matura-veliko srce" organizuju ministarstva Kosovo i Metohiju i prosvetu i nauku i Grad Beograd, uz podršku MUP-a sa ciljem uspostavljanja trajnih veza između dece sa Kosova i Metohije i njihovih osnovnih škola sa decom i školama iz Beograda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.