UPOZORENJE SLUŽBI BEZBEDNOSTI: Edi Rama tajno NAORUŽAVA ALBANCE NA KOSOVU

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2017, 07:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE SLUŽBI BEZBEDNOSTI: Edi Rama tajno NAORUŽAVA ALBANCE NA KOSOVU

Albancima sa Kosova dotura se oružje za terorizam

Albanija po nalogu premijera Edija Rame naoružava Albance s Kosova. Istovremeno je prema tvrdnji iz službi bezbednosti na severu samozvane države Kosovo primećen veći broj ekstremnih Albanaca iz Makedonije.

Na moguće nemire na Kosovu upozorile su regionalne službe bezbednosti.

- Od njih smo dobili informacije da zvanična Tirana već mesecima unazad tajno dotura sve veće količine oružja na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosovo i da te isporuke idu potpuno slobodno pošto je granica ka Albaniji, posle povlačenja naših snaga, potpuno otvorena. U pitanju je oružje za gerilski način ratovanja, dakle terorizam. Reč je i o protivoklopnim sredstvima, kao što su protivoklopne rakete, snajperi većeg dometa, mahom nemački, protivpešadijske i protivtenkovske mine koje lako mogu da se upakuju u kamione - tvrdi izvor blizak službama bezbednosti.

Na teritoriji samoproglašene države Kosovo primećeni su i Albanci iz Tetova koji su već učestvovali u destabilizaciji Makedonije. Bivši načelnik Vojno bezbednosne agencije Momir Stojanović tvrdi da se iza svega krije opasan scenario destabilizacije.

- Bojim se da će iscenirati neki fizički nasrtaj na albansku decu ili policiju kako bi Srbi bili okrivljeni, a onda će da ulete sa ROSU i više se nikada neće povući. Plašim se da se ne ponove Markale ili Račak - kaže Stojanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.